December 2013

06.12.2013 - DERDE GRAAD campus RIJKEL

Sint op school!

Eindelijk was het zover! De Sint bracht met zijn zwarte Pieten een bezoekje aan onze school. Met paard en kar reed hij ons tegemoet. We verwelkomden hem met vlagjes en de rode loper. Ook de jongere kinderen uit het dorp waren uitgenodigd en met grote getale van de partij. In de turnzaal werden liedjes en versjes gebracht voor de Sint. Nadien kreeg iedereen een snoepzak en voor de klas waren er heel wat pakjes.
Namiddag was er nog een extra verrassing van het oudercomité: lekkere mikkemannen en warme choco! Wat een feest was dat op de verjaardag van Sinterklaas!

Sint

05.12.2013 - DERDE GRAAD campus RIJKEL
DAS

Om 8.30u gingen we naar school. De mama’s en papa’s van de kinderen van het 5de en het 6de leerjaar stonden al klaar om ons te brengen naar Sint-Truiden. Daar vond de jaarlijkse ‘Doe-aan-sportbeurs’ plaats.

Nadat we ons hadden omgekleed, gingen we buiten sporten. Het was erg koud, maar het was buiten toch het fijnst. Er waren verschillende sporten zoals steppen, go-karten, voetballen, dansen, enz… (Tom)

DAS

Eerst heb ik een parcours gedaan met de step. Die step was wel moeilijk om te besturen. Je moest bijvoorbeeld bochten nemen door je gewicht te verplaatsen. Dan ben ik gaan gocarten met Jarne, Pieter, Tom, Niels en Jorben. Het parcours was spannend en ik heb een race gedaan met Jarne. (Arno)

Daarna was het een uurtje zwemmen. We konden subtropisch zwemmen en gewoon zwemmen. Het subtropisch zwemmen was fijn, maar ik vond het te druk want de tunnel heb ik niet gedaan omdat de wachtrij te lang was. Toen ben ik maar waterpolo gaan doen en dat was super fijn.(Bjorn)

Ik had in het zwembad ook een droom waargemaakt en die droom was met flessen duiken net als mijn nonkel. De wildwaterbaan was ook heel leuk maar ik kon er niet uitkomen. Gelukkig had Aurélie mij geholpen, anders zat ik daar nog wel 20 minuten in rond te draaien. Toen gingen we naar de sportzaal en daar waren ook leuke sporten zoals dartsen, schermen, koersen, pijl en boogschieten, basketten,… Het springkussen was heel leuk. (Maithé)

DAS

Het fijnste van de dag was zwemmen. Het stomste was dat je bij het zwemmen je moest uitkleden en aankleden. Ik heb er wel veel nieuwe sporten ontdekt die ik nog niet kende en ik heb ook veel vriendjes ontmoet die niet in onze school zitten. Daarom heb ik veel geleerd uit deze sportdag en ik hoop dat ik de volgende keer nog meer andere sporten kan doen. (Jorrit)

DAS

04.12.2013 - DERDE KLEUTERKLAS campus BORGLOON

Schoenenplezier! Dit was super leuk! We brachten allemaal een schoen mee naar de klas en vertelden leuke verhaaltjes, knutselen een mooie schoen, … We leerden samen met juf Jéke veters binden maar dit was niet zo makkelijk!

Schoenen

Schoenen

 

03.12.2013 - DERDE KLEUTERKLAS campus BORGLOON

Tijdens 2 weekjes werken rond het grootouderfeest maakten we lekkere koekjeskoek. We leerden ook een liedje en versje voor oma en opa. Samen brachten we dit voor op het podium voor oma en opa!

Oma en opa

Oma en opa