Maart 2014

18.03.2014 - TWEEDE KLEUTERKLAS campus RIJKEL

Thema: schrijfdans

Eerst vertelt de juf een verhaaltje over de speciale “Carnaval boom”. Deze heeft geen bladeren, maar aan deze boom hangen serpentines en heel veel confetti en de boom wilt nu de serpentines en confetti weg doen. Dit kan enkel gebeuren op muziek. De kinderen doen verschillende bewegingen op de muziek. Dus alle tafels en stoelen aan de kant !!!!

Schrijfdans

 

Schrijfdans

Schrijfdans

10.03.2014 - DERDE GRAAD campus RIJKEL

Profiteren van de eerste zon!

En dat hebben we gedaan! Na wat zeuren kregen we de juf zover om buiten les te geven! Op de bankjes was het wat moeilijk schrijven, maar we hebben toch goed opgelet. We leerden over de drie gemeenschappen in België en nadien over onze gewrichten en ons hart!

Hopelijk hebben we nog zo mooie zonnige dagen in het verschiet zodat we weer buiten kunnen zitten voor een leuke les.

Museum van mezelf!

 

Joepie, techniek!!!

Ook onze juf is een beetje handig! Ze leerde ons over allerhande constructies en bruggen en mochten dan als slot zelf een constructie bouwen met spaghetti en spekjes. Om ter hoogst! De beelden spreken voor zich wie er gewonnen heeft! Achteraf was het dan spekjesfestijn! Een lekkere constructie dus!!

Joepie, techniek!

 

Museum van mezelf!

Naar aanleiding van een leuk taalthema over verzamelingen hebben de leerlingen van het 6de leerjaar in Rijkel een museum van zichzelf gemaakt in de klas. Alle andere kinderen mochten komen kijken en proberen te raden van wie welke stand was. Heel leuk om te zien hoe sommige kinderen elkaar goed kenden en sommigen dan weer helemaal niet!

Profiteren van de zon