Mei 2014

19.05.2014 - DERDE KLEUTERKLAS campus RIJKEL

Thema: moederdag 

Wij hebben van 22 april tot 30 april gewerkt rond het thema de boerderij. Dit hebben we samen gedaan met juf Karolien een studente kleuteronderwijs. De kleuters hebben kennis gemaakt met de handpop Jip.

Moederdag Moederdag

Wij hebben ons verkleed!

Moederdag

 

02.05.2014 - ZESDE LEERJAAR campus BORGLOON

Op een mooie vrijdagmorgen vonden enkele leerlingen van het tweede leerjaar een jonge tortelduif. De leerlingen van het zesde leerjaar bleven niet bij de pakken zitten en namen deze jonge duif onder hun hoede. Eenmaal in de klas, belden we het Vogel- en zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder.

Flappy

Ze vertelden ons dat ze zo spoedig mogelijk zouden komen. Ondertussen gaven we ons nieuw klasgenootje de naam Flappy.

Flappy

Tijdens de middag kwamen ze Flappy ophalen. In het opvangcentrum gaven ze het diertje de nodige zorg, zodat ze enkele dagen later weer vrijgelaten kon worden.

01.05.2014 - ZESDE LEERJAAR campus BORGLOON

Ikanda

Ikanda

IKANDA: het enige kindercongres in België over talenten voor het 6de leerjaar! Maar 1500 leerlingen werden toegelaten en wij waren erbij! Wat een superdag! Om 8:30 uur stond de bus ons al op te wachten. We vertrokken met onze witte talenten t-shirt aan richting Leuven. Om 10 uur gingen de deuren open en we stormden naar binnen om een plekje zo kort mogelijk bij het podium te bemachtigen. De BV's passeerden de revue en vertelden over hun hobby, job en hun talenten. Dit alles werd gepresenteerd door Kobe en Sien van Ketnet. Sven Ornelis, Sven Nys, Marc de Bel, Tom Waes, Herman Verbruggen…kwamen allemaal langs. Het meeste waren we onder de indruk van de kunsten van beatboxer Fatty K. Amai, wat die allemaal met zijn stem kan. Ook Sven Nijs en Marc de Bell waren supertof. Ze gaven ons de volgende boodschap mee: “Doe wat je graag doet en ga ervoor!”

Om 12u mochten we gaan eten en proeven van verschillende workshops om onze talenten te ontdekken. Tegels leggen, autobanden vervangen, gel maken, cupcakes versieren, zingen, dansen, DJ spelen, op de WII, naar skaters kijken, dansers, teveel om op te noemen. Kortom, een dag om nooit te vergeten!