Oktober 2013

22.10.2013 - LET'S GO URBAN campus Rijkel

Let’s go urban!!!

Ons nieuw project ging van start: Let’s go urban!

Dit is een dansproject voor de lagere school georganiseerd door De Voorzorg.  De school is geselecteerd als één van de 15 scholen uit Limburg om hier aan deel te nemen. Jammer genoeg was het voor de organisatie niet haalbaar om ook Borgloon te laten deelnemen, maar in de toekomst zullen zij zeker niet worden vergeten.

Dit dansproject staat onder leiding van een dansleraar en zal om de 2 weken plaatsvinden en dit gedurende 6 maanden.
Op 3 april is er dan het slotevent waar de 15 scholen samenkomen in de Limburghal om tegen elkaar te battlen.

De kids van 6 tot 12 jaar leren niet alleen dancemoves, maar leren ook zichzelf ontdekken, fun hebben en leren zeggen tegen zichzelf: “Ik kan dat ook!”

Onze danscoach voor de eerste 4 weken is niet minder dan Sarah uit So you think you can dance. Zij behoorde tot één van de 18 finalistes voor de liveshows en is jammer genoeg in de eerste ronde eruit gestemd. Goed voor ons, want nu is zij bij ons van de partij!

Sarah heeft in de eerste les onze kinderen leren bouncen op de beat, met hoofd en lichaam. Ze heeft ze leren klappen op het ritme en enkele basispasjes aangeleerd aan de groteren.

De urbandansstijlen zijn o.a.hiphop, breakdance, popping, wacking,streetdance… Het is niet de bedoeling om technieken aan te leren. Het allerbelangrijkste is dat de kinderen door te dansen en bewegen op muziek ontzettend veel ‘fun’ gaan beleven! En hiervoor doen we het toch!

Bekijk alvast onze eerste foto’s van de kinderen en Sarah!

Let's go crazy

https://picasaweb.google.com/102921315285242804996/LetSGoUrban?authkey=Gv1sRgCIHn8oK8-rGBWg&feat=directlink