Januari 2015

30.01.2015 - 2e en 3e KK campus BORGLOON

"Thema: De Post"

Na de kerstvakantie zijn we erin gevlogen met het thema de post. We zijn op zoek gegaan naar brievenbussen rond de school.Tijdens de wandeling zijn we zelfs de postbode tegen gekomen! Terug in de klas hebben we die helemaal omgevormd tot postkantoor. Hoe werkt het toch allemaal? Hoe geraakt een brief in die kleine omslag? Hoe komt die op de juiste plaats? We hebben veel opgezocht, ontdekt en vooral, ons heel goed geamuseerd!

De Post

28.01.2015 - EERSTE LEERJAAR campus BORGLOON

"Schaatsen"

Voor de meeste kindjes was het de eerste keer dat ze op het ijs stonden, dus er waren wat bange hartjes bij. Ook de mama’s en papa’s waren er niet gerust in. Maar de eerste keer schaatsen was supertof!! We kregen hulp van de kinderen van het vierde leerjaar en Ivan de buschauffeur. Samen met hen zetten we onze eerste stapjes op het ijs. En vallen hoorde er natuurlijk bij! Maar ondanks de blauwe plekken en de zere tenen hebben de kindjes van het eerste leerjaar zich goed uitgeleefd op de schaatsbaan. En zijn ze klaar voor de volgende schaatsbeurt! 

Schaatsen

23.01.2015 - EERSTE LEERJAAR campus BORGLOON

Meten: de liter

Vorige week leerden we in de klas wat een liter was en deze week hebben we zelf allerlei dingen mogen meten met de liter. In groepjes gingen we ontdekken of er meer, minder of evenveel als een liter in het voorwerp ging? Wist je dat je 8 koffiekopjes kan vullen met 1 liter? Wij hebben het ontdekt tijdens deze leuke en actieve les!

Meten

13.01.2015 - Meer info SCHOOLPROJECT "BLINDEN-GELEIDEHONDEN"
09.01.2015 - EERSTE KLEUTERKLAS campus Borgloon

De Sint in de klas

Groot bezoek in onze klas. We werden even hulppieten en sinterklaas en brachten zo pakjes rond. Ook klimmen en klauteren was voor ons geen probleem. Samen maakten we lekkere speculaas en ... natuurlijk kwam de echte sint op bezoek en bracht fijn speelgoed voor in de klas.

Sint

 

Oma en opa

Bij thema oma en opa werden de grootouders in de bloemetjes gezet. In de klas mochten we ons verkleden,rondstappen op hakkeschoenen (vonden we geweldig!) en we werkten aan een lekkere verrassing voor de oma-en opadag. Ook hiervan hebben we genoten. Fijn samenspelen met de grootouders in ons klasje en nadien mochten we samen genieten van tik tak dat gespeeld werd door juf Anneleen en juf Evy.

Oma en opa

 

Helpende handen

Voor het project ‘helpende handen’ kwam juf  Katleen bij ons in de klas. Zij leerde ons alles over de brandweer. Het werd een superfijne week met als kers op de taart het bezoek van de echte brandweer. Kijk maar een stoer we zijn met die brandweerslang.

Helpende handen

05.01.2015 - PEUTERKLAS campus Borgloon

Tijdens de laatste weken van het jaar, was het feest in de peuterklas van Borgloon.
Eerst leerden we over de Sint en zijn Pieten en daarna over de Kerstman en het rendier. Het was reuzeleuk in de klas want mochten ons verkleden en spelen met het nieuwe speelgoed van de Sint Natuurlijk was er ook een kerstboom in onze klas. Die hebben we samen versierd! Neem maar eens een kijkje!!

Kerst peuters campus borgloon