Mei 2015

26.05.2015 - 3de graad campus Rijkel

Torens bouwen


Na een fijn thema van taal over records knoopten we er een lesje techniek aan vast. De jongens streden tegen de meisjes om de hoogste toren te bouwen met spaghetti en speksnoepjes. Wel spannend!!

21.05.2015 - 3de graad campus Rijkel

Uitwisselingsproject Luik 2015


Na heel wat brieven geschreven te hebben, hebben de leerlingen van de derde graad in Rijkel eindelijk hun uitwisselingsvrienden ontmoet. Na een heel leuke en leerrijke bloesemwandeling in combinatie met een bezoek aan de plaatselijke varkenskwekerij van de papa van Julie leerden ze elkaar beter kennen. Ook een bezoek aan de Blegnymijn was een zeer fijne ervaring. Zo sluiten we alweer een fijn uitwisselingsjaar af!
 

19.05.2015 - 1 KK campus Borgloon

Wonen

Voor het project wonen werkten we in ons klasje rond het prentenboek “Kleine muis zoekt een huis” Op een dag ligt er voor het hol van muis een grote rode appel. De appel is jammer genoeg te groot om in haar holletje te trekken dus gaat muis op zoek naar een ander huis.

Het verhaal is in de loop van de week op verschillende manieren aan bod gekomen : met het boek,als verteltafel waarbij we mochten meespelen,we hebben het gespeeld in de turnzaal op muziek en aan het einde van de week mochten we het opvoeren als toneeltje in de speelzaal.

Er werd ook heel wat gebouwd : met de klei,huisjes met de blokken voor de dieren uit het verhaal en holletjes met de steekparels. Ook  kregen we bezoek van echte ratten van Liene. Het was een hele leuke week,kijk maar even mee.